Kush jemi ne?

 • Shoqata Kosovare e të Shurdhërve – SHKSH-së
 • 12 Shoqata Lokale e të Shurdhërve

SHKSH Përfaqëson:

 Nga statistika zyrtare nga Enti për Statistika të Kosovës mbi numrin e komunitetit të Shurdhër në Kosovë i publikuar në vitin 2013, gjithashtu duke u bazuar nga anëtaret e komunitetit të Shurdhër, në besojm se në Kosovë numri i personave të Shurdhër të cilët shfrytzojnë Gjuhën e Shenjave është diku rreth 9,500 persona të Shurdhër, poashtu duke u bazuar në deklaratat e Entit për Statistika të Kosovës se rreth 5,000 janë të Shurdhër kurse 4,500 persona janë me dëmtim në dëgjim.

Çfare bënë SHKSH

SHKSH punon për:

 • Avokimin për të Drjetat e Personave të Shurdhër
 • Qasja në të gjitha sferat e jetës
 • Përmiresimin e Edukimit të personave të Shurdhër
 • Ofrimin e shërbimeve
 • Punsimin e personave të Shurdhër
 • Hulumtimin e Gjuhës së Shenjave

Bashkëpunimet e SHKSH

SHKSH filloje bashkpunimin e saj në vitin 2003 me një projekt të përbashkët me Shoqatën e të Shurdhërve Finlandeze ku fondet u siguruan nga Ministria e Jashtme e Finlandës ku ky projekt u fokusua në këto fusha kryesore:

 • Avokimi
 • Organizimi
 • Trajnimet e Gjuhës së Shenjave dhe Interpretve
 • Zhvillimi dhe permirsimi i Edukimit të personave të Shurdhër

Ky bashkëpunim vazhdone edhe sot.

Translate »